Ik ben na de overname van Aegon Nederland door a.s.r. vanaf 1 oktober 2023 senior adviseur van a.s.r Nederland. Dat doe ik vanaf 1 januari 2022 in deeltijd (50%). Voor de overige 50% werk ik vanuit mijn eigen onderneming Herman Kappelle Fiscaal Juridisch Pensioenadvies.

Als bijzonder hoogleraar geef ik het keuzevak Fiscaal Pensioenrecht aan laatste jaars masterstudenten recht, fiscaal recht en economie. Daarnaast ben ik verbonden aan het Expertisecentrum Pensioenrecht van de VU en ben ik docent aan de Postdoctorale Leergang Pensioenrecht.  Ik geef regelmatig gastcolleges in het Executive Pensions Program van Nyenrode Business Universiteit. Als hoogleraar doe ik onafhankelijk onderzoek. Daarover publiceer ik en vraagt men mij om mijn opinie.

Ik ben geregistreerd als Gerechtelijk Deskundige op het gebied van fiscaal en juridische aspecten van pensioenen en andere onderhoudsvoorzieningen in het Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen (www.lrgd.nl), onder nummer D0345.

Ik ben geregistreerd docent in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs en reken dus geen BTW voor mijn beroepsonderwijs gerelateerde activiteiten.  

Herman Kappelle Fiscaal Juridisch Pensioenadvies is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 84974052. Mijn BTW-nummer is NL004041961B43.